Module 6 – Vormgeving uitbesteden

Wanneer je alle artikelen geschreven hebt en ook de rest van de content zoals het beeldmateriaal, de redactionele stukken en eventueel de advertenties, de advertorials en de gastartikelen hebt verzameld begint het leukste werk, al zeg ik het zelf; de vormgeving van het magazine.

In deze module neem ik je mee in de werkwijze van een ontwerper, zodat jij je content perfect kan aanleveren en je het hele proces beter kan begeleiden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan halverwege of aan het eind van het project.

devider-150-1024x128-1
Play Video
devider-150-1024x128-1

Je ontwerper maakt je magazine niet in een programma als bijvoorbeeld Word maar, als het goed is, in een professioneel programma zoals Adobe Indesign. Hoewel je in Word ook een PDF kunt genereren die door een drukkerij gedrukt kan worden biedt een programma als Indesign veel meer creatieve vrijheid in opmaak. En ingebouwde handige tools maken het mogelijk jouw huisstijl consistent door te voeren.

devider-150-1024x128-1

Beeldmateriaal aanleveren

Zet je foto’s niet alvast tussen je tekst in het Word document. Word slaat de foto’s namelijk op binnen het document en daar wordt het document ontzettend zwaar van. Om die zwaarte wat te drukken comprimeert Word de foto’s tot een lagere kwaliteit en die is dan dus niet meer geschikt voor drukwerk.

Foto’s kun je het beste in losse .jpg bestanden aanleveren.
Als vuistregel kun je aanhouden dat een foto van minder dan 1MB in zwaarte in de meeste gevallen niet geschikt is om te drukken in groot formaat.

Je logo, illustraties en andere huisstijlelementen kun je het beste aanleveren in vectorbestanden; .eps, .ai of .pdf.

Wanneer jij alle bestanden goed aanlevert bij je vormgever dan scheelt dat een hele hoop heen en weer mailen en correctierondes bij de uiteindelijke PDF.

devider-150-1024x128-1

In het werkboek staan de opdrachten.

Mockup-modules-vormgeving-uitbesteden